Over Mij

Joost Verschuren
De zweetcoach

Hallo allemaal!

Ik ben Joost, geboren in 1992 in een klein dorp in Zeeland. Tijdens mijn jeugd genoot ik ontzettend van buiten spelen, maar misschien net nog iets meer van binnen gamen met een zak chips bij de hand. Ook op de middelbare school was sporten en gezonde voeding niet echt mijn ding. Ik spijbelde vaak van de gymlessen en at niet heel erg gevarieerd (sterker nog; soep zeefde ik zodat alle groenten er uit waren en pasta at ik het liefst alleen met tomatensaus en kaas).

Naarmate ik ouder werd en uit huis ging om te studeren aan de universiteit in Nijmegen, begon ik echter stap voor stap een passie te ontwikkelen voor hetgeen waar ik voorheen niets van moest weten. Door met een open blik te kijken naar voeding en sport, ben ik steeds meer verschillende dingen gaan proberen. Tijdens deze periode heb ik ontdekt welke sport en voeding bij mij past. Op deze manier ben ik in een volledig andere levensstijl gekomen.

Tijdens mijn studie neurobiologie heb ik stapels artikelen moeten lezen en geleerd om met een kritische blik te kijken en te reflecteren, niet alleen op wat er in deze artikelen staat, maar ook in het dagelijkse leven. Deze vaardigheden hebben me het zelfvertrouwen gegeven om mijn eigen leven te durven leven. Zo heb ik afstand durven doen van wat er verwacht word van mij door de maatschappij en te kijken naar wat ik wil in mijn leven. Iedereen is tenslotte anders en vind zijn geluk dus ook in andere dingen.

Dit alles brengt me tot waar ik nu ben. Joost, ervaringsdeskundige in ongezonde voeding, weinig beweging en slaaf van de maatschappij, maar nog veel belangrijker, ervaringsdeskundige in het omgooien van deze patronen. Ik ben van eenzijdige voeding naar een divers vegetarisch voedingspatroon gegaan, ik ben van alleen bewegen in computerspellen naar een actieve dagindeling gegaan en ik ben van het blindelings volgen van wat andere zeggen naar luisteren naar  mijzelf gegaan.

Ik geloof dat we samen, stap voor stap, je persoonlijke pad kunnen creëren naar geluk en gezondheid. Kleine vooruitgangen in sport, voeding en mindset zullen leiden tot grote sprongen in de kwaliteitsverbetering van jouw leven.

Chat openen
1
Hallo! Kan ik je ergens mee helpen?