
De derde summer salad van de maand alweer en we reizen af naar Griekenland, met een Grieks-geïnspireerde couscous salade! Ik heb het ondertussen al vaak genoeg gezegd, niks gaat boven een frisse salade op de warme zomerdagen. Deze salade neemt je mee op vakantie naar Griekenland, waar de tzatziki om je oren vliegt!
Ik heb een aantal go-to sausjes die makkelijk zelf te maken zijn en zoooo veel smaak toevoegen aan gerechten, één daarvan is tzatziki. Wat deze salade nog lekkerder maakt is om in plaats van normale couscous, parelcouscous te gebruiken! Parelcouscous heeft een lekkere structuur (vind ik dan toch) en in combinatie met wat frisse tzatziki, groenten en feta, wordt het gegarandeerd een feestje in de mond. Het is weer een lekker simpel gerecht, waar je niet al te veel tijd mee kwijt bent. Let’s get cooking.
Ingrediënten:
– (parel)couscous
– groenten bouillonblokje
– 3 el (Griekse) yoghurt of magere kwark
– 1 a 2 teentjes knoflook
– 2 komkommers
– (rode) ui
– feta
– tomaten
– paprika
Bereidingswijze:
– Bereidt de (parel)couscous zoals aangegeven op de verpakking in water met een opgelost bouillonblokje.
– Rasp één komkommer, strooi hier wat zout over en laat dit even intrekken tot er veel vocht uit de komkommer is onttrokken. Pers vervolgens zoveel mogelijk vocht uit de komkommer en leg deze in een kommetje.
– Voeg aan de komkommer de yoghurt of kwark toe, samen met geperste (of fijn gesneden) knoflook. Meng dit door elkaar en voeg naar smaak een snufje zout en peper toe. Tada: tzatziki.
– Snijdt de andere komkommer, tomaten en paprika op blokjes. Snijdt de (rode) ui op dunne reepjes.
– laat de (parel)couscous afkoelen en voeg hier vervolgens de gesneden groenten aan toe.
– Snijdt of breek de feta in kleine blokjes. Schep deze door de couscous en groenten.
– schep lekker veel parelcouscous salade op een bord en leg er een dot zelfgemaakte tzatziki op! Enjoy
