Rauwe veggie bowl met Guacamole

Groenten op groenten op groenten. Dat is wat deze salade heeft! Zoek de groenten uit die jij lekker vind (of doe niet eens de moeite maar pak gewoon wat je in je kastje hebt staan) snijdt ze op gelijke stukken en… tada! De rauwe veggiebowl is geboren.

Ik durf het bijna geen recept te noemen, je kan dit namelijk met alle groenten doen die jij lekker vind en de veggiebowl volledig customizen. Ik zelf maak deze bowl ook elke week wel weer met andere groenten. Om nou niet alleen te schrijven: groenten op stukken snijden en klaar, heb ik mijn basis veggiebowl opgeschreven. De droge groenten alleen vormen al een prima salade, maar als je nog een stap extra wilt maken om het nog lekkerder te maken, dan kan je er een heerlijke zelfgemaakte guacamole doorheen roeren!

Krijg jij ook al zin in deze summer veggiebowl? Blijf dan plakken voor het recept!

Ingrediënten:


– ½ (ijsberg)sla
– 1 komkommer
– 1 paprika
– 1 (blikje) maïs
– 200 gram cherrytomaatjes

voor de guacamole:
– 2 avocado(s)
– ½ (rode) ui
– snufje zout
– 50 gram cherrytomaatjes

Bereidingswijze:

– Snijdt de sla in dunne stukjes, of gebruik een mandoline. Was de stukjes goed af en laat deze uitlekken, waarna je ze in een saladekom kan doen.
– Was en snijdt ondertussen de komkommer (met of zonder schil, ik doe het altijd gewoon met schil) en paprika in gelijke blokjes. Was en snijdt de cherrytomaatjes in 2e of 4e, voeg deze samen toe met de paprika en komkommer aan de saladekom.
– Laat het blikje maïs uitlekken en voeg deze ook toe aan de saladekom. Roer de groenten goed door elkaar. De basis is af!

Voor de guacamole:
– Snijdt de avocado door de helft, ontpit de avocado en schep het vruchtvlees uit de schil.
– Snipper een (rode) ui fijn en snijdt wat cherrytomaatjes op kleine blokjes. Voeg deze toe aan de avocado.
– Prak de avocado met een vork tot een papje, tegelijkertijd worden de ui en tomaten goed gemengd.
– Voeg tot slot een snufje zout toe naar smaak. DONE!

Serveer wat flinke scheppen salade met een lekkere dot guacamole, enjoy!

Chat openen
1
Hallo! Kan ik je ergens mee helpen?