Frisse zomerse koolsalade

Tijd voor summer salads! In de zomer kan onze eetlust een beetje zakken. De zware warme wintermaaltijd ruilen we in voor een frisse lichte hap. Een van de dingen die onder deze categorie valt zijn SALADES! De salades die deze maand online verschijnen zijn heerlijk als lunch of als side dish bij je avondeten.

Deze spitskoolsalade heb ik voor het eerst gegeten op vakantie in Kroatië, veel zomerser kan het niet worden! Hij staat binnen no-time op tafel en bevat maar een paar ingrediënten, waarvan je de meeste waarschijnlijk standaard al in huis hebt! Om deze salade tot een echt succes te maken is het belangrijkste dat je alles goed dun snijdt. Door zowel de kool als de ui flinterdun te snijden, mixen de smaken goed en krijg je een knapperige, frisse smaakexplosie bij elke hap die je neemt.

Ingrediënten:

– ½ spitskool of witte kool
– 1 ui
– 1 eetlepel olijfolie
– 2 a 3 eetlepels azijn
– snufje zout & peper

Bereidingswijze:

– Snijdt de kool in hele dunne stukjes, of gebruik een mandoline. Was de stukjes goed af en laat deze uitlekken.
– Snijdt ondertussen de ui. Snij deze één keer door midden van kop tot kont en vervolgens op dunne plakjes met de ring mee (zodat je halve cirkels krijgt met dunne plakjes ui). Haal de halve ringen een klein beetje uit elkaar en doe ze in een grote saladekom
– Voeg bij de ui de gewassen en uitgelekte kool toe en meng deze al even met elkaar.
– Voeg een eetlepel olijfolie, een theelepel peper, een snufje zout en 2 a 3 eetlepels azijn toe (doe dit lepel voor lepel, en mix goed waarna je proeft of er nog extra azijn bij moet)
– Als de salade goed smaakt, zet je deze nog even afgedekt in de koelkast zodat de smaken goed met elkaar kunnen mengen. Enjoy!

* Deze salade kan je ook nog goed bewaren voor de volgende dag in de koelkast, de smaken zijn zo nog beter. Ik maak deze salade het liefst voor de lunch, waarna ik het in de avond als side salade bij het avondeten serveer.

Chat openen
1
Hallo! Kan ik je ergens mee helpen?