Pasta pesto salade

Onder de vele mogelijkheden die salades brengen, hebben we natuurlijk ook pastasalades! Als het 40 graden buiten is heb je niet altijd zin in een warm gerecht. Je gedachten gaan misschien al snel naar een schaal rauwe groenten. Laten we eerlijk zijn, soms hebben we zin in meer!  Hoe fijn is het dan om een pastasalade te eten!?

Pastasalades at ik vroeger eigenlijk niet echt (moeilijke eter, dat is nu wel weer goed gekomen gelukkig haha). Pas tijdens mijn studententijd begon ik koude pasta te waarderen. Door de maaltijd pasta warm te bereiden, alles hieraan toe te voegen en vervolgens weer af te laten koelen, krijgen de smaken meer tijd om te ontwikkelen. Eenmaal afgekoeld kan je op de warme zomeravonden genieten van een frisse, verzadigende en verkoelende pastasalade!

Ingrediënten:


– 150 gram pasta naar keuze
– 4 tl groene pesto
– 1 paprika
– 2 a 3 tomaten
– 1 komkommer
– 1 (blikje) maïs
– 2 lente uitjes
– 1 bol mozzarella
– pijnboompitjes/zonnebloempitjes
– 50 gram rucola 

Bereidingswijze:

– Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking.
– Snijdt ondertussen de paprika, komkommer en tomaten op kleine stukjes. Snijdt ook de lenteuitjes op dunne plakjes.
– Laat een bakje maïs uitlekken en voeg deze toe aan de rest van de groenten, meng deze goed door elkaar.
– Rooster de pijnboompitjes/zonnebloempitjes in een pan zonder olie, schud deze regelmatig zodat deze niet verbranden.
– Snijdt de mozzarella op kleine stukjes, was de rucola en meng ook deze door de groenten.
– Giet de pasta af en meng hier de pesto door, zorg ervoor dat er een laagje pesto op alle pasta zit (voeg eventueel wat extra pesto toe). Laat dit goed afkoelen.
– Zodra de pasta af is gekoeld, kan je de groenten toevoegen. Meng deze nog een keer goed door elkaar.
– Serveer de gekoelde pasta en breng deze op smaak met eventueel wat extra peper. In de koelkast kan je deze pasta makkelijk bewaren om er de volgende dag nog een keer van te genieten!

Chat openen
1
Hallo! Kan ik je ergens mee helpen?