Bananenpannenkoek

Vanaf jongs af aan bak ik al wekelijks pannenkoeken. Lang, lang geleden op de basisschool was ik altijd op woensdagmiddag vrij. Deze langere lunchtijd gebruikte ik om samen met mijn moeder pannenkoeken te bakken! Gewapend met een pak pannenkoekenmix, een ei en wat melk doken we de keuken in om een stapel pannenkoeken te bakken die daarna zo snel mogelijk gegeten werden (niets gaat boven een verse, warme pannenkoek!)

Langzaamaan durfden we het ook aan om een keer zonder pannenkoekenmix pannenkoeken te bakken. De pakken bloem en tarwemeel werden opengereten en verrassing, je hebt niet perse een mixje nodig om de pannenkoeken te kunnen bakken…

De experimenten gingen steeds verder, met opgeklopte eiwitten om een fluffy american pancake te maken, een klein laagje suiker in de pan laten karamelliseren en daar het beslag overheen gieten, kaneel in het beslag, etc. Ook de toppings van de pannenkoeken werden wilder: van suiker of stroop naar chocopasta, noten, fruit en bacon (toen ik nog vlees at).

Ruim 20 jaar pannenkoeken bakken heeft me gebracht bij een nieuwe favoriet:  de bananenpannenkoek!  Deze vegan pannenkoek is prima geschikt als ontbijt, lunch of tussendoortje. De basis bestaat uit maar 3 ingrediënten en als topping heb je eindeloze variaties! Wil jij weten hoe je deze pannenkoekjes maakt? Keep reading!

Benodigdheden:

– 150 gram volkorenmeel
– 200 ml plantaardige melk (soja, amandel, etc.)
– 2 bananen

Topping:

– rood fruit/aardbeien/bosbessen/mango
– (plantaardige)kwark
– dadelsiroop/stroop/honing
– noten (amandel/walnoot/hazelnoot)
 

Bereidingswijze:

– Schil de bananen en prak deze fijn in je beslagkom tot er geen brokken banaan meer zijn.
– Voeg de melk en het meel toe en roer dit tot een glad beslag. Het beslag moet een beetje aan de dikke kant zijn om stevige pannenkoeken te kunnen bakken.
– Zet een ingevette pan op het vuur (ik gebruik olijfolie, één keer om de 3 a 5 pannenkoeken, kijk naar de pan of er meer/minder olie nodig is).
– Schep het beslag met een lepel in de pan en laat dit op laag/middel vuur staan tot de bovenkant van de pannenkoek bijna helemaal droog is. 
– Draai dan de pannenkoek om en laat hem nog kort op deze kant ook even bakken.
– Beleg de pannenkoeken met wat jij lekker vindt: fruit, kwark, stroop, noten. Je kan het zo gek niet bedenken!

Eet smakelijk!

Chat openen
1
Hallo! Kan ik je ergens mee helpen?