Kikkererwten borrelnootjes

Naast chocolade, kan ik ook ontzettende zin hebben in een hartige snack (lees chips). Ik ging altijd het lekkerste op een milka reep, met daarna een bak paprika of bolognaise chips, waarna het proces zich herhaalde. Om naast mijn zoete cravings ook in de hartige cravings te voldoen, grijp ik nu naar kikkererwten in plaats van een zak chips.

Kikkererwten zijn een geweldig alternatief op je standaard knapperige avond snack. Door ze te roosteren in de oven of airfryer krijgen ze een lekker knapperige buitenkant. Giet daar nog eens lekkere kruiden overheen en je hebt een verantwoord alternatief op een zak chips.

De kruiden die ik hierbij lekker vind zijn pikante paprika, cayenne en knoflook. Hou jij daar nou niet zo van? Het mooie van dit recept is dat jij je kruidenmix helemaal zelf in de hand hebt! Wees creatief met je kruidenkastje en probeer wat combinaties uit die jij lekker vind.

De voorgekookte kikkererwten zijn het makkelijkste om te gebruiken omdat je ze dus niet eerst nog hoeft te koken, maar je kan dit recept ook prima met gedroogde kikkererwten maken. Met gedroogde kikkererwten moet je echter wel goed plannen, deze moeten namelijk een paar uur weken in water voordat je ze kan gebruiken voor deze snack. Niet handig als je het opeens in je bol krijgt om NU je hartige snack te verorberen.

Naast dat je deze snack kan eten in plaats van chips of borrelnootjes, kan je ze ook altijd in een salade doen in plaats van croutons! Heerlijk zo een multi-use erwtje… Wil jij weten hoe ik mijn borrelnootjes maak? Keep reading!

Benodigdheden:

– 400 gram kikkererwten (voorgekookt)
– 1 tl knoflookpoeder
– 1 tl cayennepeper
– 1 tl paprikapoeder (pikant)
– 1 el sojasaus

Bereidingswijze:

– Spoel de voorgekookte kikkererwten af en laat ze even drogen.
– Meng in een bakje knoflookpoeder, cayennepeper en paprikapoeder.
– Voeg de kruiden toe aan de kikkererwten en meng deze goed door elkaar.
– Schenk een eetlepel sojasaus bij de kikkererwten en zorg dat ook dit goed verspreid is.
– Doe de kikkererwten in een airfryer voor 10 minuten op 160/180 graden.*
– Laat ze even afkoelen en enjoy!

* Heb jij geen airfryer? Snel één kopen dan! Nee, grapje… Als je geen airfryer hebt, kan je dit ook makkelijk in de oven maken. Zorg dan dat je de kikkererwten nog voordat je ze kruidt, 30 minuten in de oven hebt gedaan om 160 graden. Kruidt daarna de kikkererwten met de kruiden en de sojasaus, waarna je ze voor 10 a 15 minuten terug in de oven zet.

Chat openen
1
Hallo! Kan ik je ergens mee helpen?