Courgette-Chocolade brownietaart

Een chocolade brownie op z’n tijd kan zooooo lekker zijn. Vroeger kocht ik altijd de brownie mix van Dr oetker, lekker makkelijk. De geur van het beslag in de oven ruikt ook zo ontzettend lekker, ik krijg er nog kwijl van in mijn mond. Het probleem is echter dat ik de smaak van de uiteindelijke brownie een beetje tegen vond vallen. Het was geen goede pleaser voor mijn chocolade craving.

Op een gegeven moment stapte ik van de pakket brownies af, en ben ik online gaan zoeken naar alternatieven. Hoewel ze beter van smaak waren dan die uit pak, zat er vaak ontzettend veel geraffineerde suiker in, waren ze niet zwaar genoeg van smaak (als ik chocolade crave, wil ik ook ECHT de diepe smaak van chocolade ervaren) of waren zo droog al sinterklaas z’n …

Op een dag zag ik een video, waar ze courgette gebruikte in een brownie om het vocht in het baksel te houden. Dit wilde ik natuurlijk ook wel eens proberen (avontuurlijk dat ik ben). Hup, met een tas vol courgettes kwam ik thuis (de kassière keek me al vreemd aan) en ging ik aan de bak. Letterlijk…

Een beetje sceptisch, maar vastberaden voegde ik aan het beslag courgette toe. De brownie kwam uit de oven, ik sneed een stukje af, proefde het… en, geen courgette smaak! Sindsdien maak ik mijn chocolade brownies nooit meer zonder er wat courgette bij te gooien. Ben jij benieuwd hoe je deze brownie ook kan maken? Keep reading!

Benodigdheden:

250 gram dadels
75 gram meel (amandelmeel of zelfrijzend bakmeel)
75 gram cacaopoeder
150 ml zonnebloemolie
1 zakje bakpoeder
2 eieren
50 gram pure chocolade
75 gram noten (amandel/walnoten)
2 courgettes

Bereidingswijze:

– Ontpit de dadels en week deze in een bak water voor minstens 10 minuten.
– Verwarm de oven voor op 180 graden.
– Rasp in de tussentijd de courgettes en zet deze opzij. breek de chocolade en noten in kleinere stukjes en zet ook deze apart.
– Meng de dadels, de eieren en de olie met een staafmixer, keukenmachine of blender tot een homogeen mengsel.
– Voeg hieraan het meel, bakpoeder en cacaopoeder toe en roer dit tot het goed gemengd is.
– Schep vervolgend de geraspte courgette door het mengsel en roer.
– Voeg als laatste de noten en chocolade toe en roer dit nog kort door het beslag.
– Stort het beslag in een ingevette bakvorm en zet deze ongeveer 30 minuten in de oven. Laat de brownie ongeveer 10 minuten in de oven afkoelen, waarna je hem verder buiten de oven laat koelen.

SMULLEN MAAR

Chat openen
1
Hallo! Kan ik je ergens mee helpen?