
21 juni is de zomer weer van start gegaan! De temperaturen lopen langzaam op en het zonnetje laat zich steeds vaker zien. Om toch nog een beetje af te kunnen koelen met het warme weer, is niets zo lekker als een ijskoud ijsje! Nou kan je natuurlijk voor dat softijsje van de Jamin gaan, die Magnum met amandel of een hoorntje met een bolletje vanille en aardbei ijs. Lekker, maar gezond? Niet echt…
Om een alternatief te geven op je standaard ijsjes, kan je heel makkelijk zelf een gezondere variant binnen no-time maken! Jullie kennen vast allemaal danoontje ijsjes nog wel; een bakje yoghurt waar je dan een stokje in stak, hop in de diepvries en een paar uur later lik je je verloren aan een bevroren Danoontje. Zoiets, maar dan nog een tikkie gezonder, ga ik nu ook maken!
De basis van deze ijsjes is puur fruit, of fruit met een beetje magere yoghurt (of kwark, is ook helemaal prima). Je kan ze zo extra maken als je zelf wilt (met nog extra honing, chocolade of nootjes) maar de basis, geblend fruit, blijft het gezondst.
Om jullie een paar ijs ideeën te geven, volgen hier 5 nicecreams!

- Watermeloen ijsje
Benodigdheden:
– watermeloen.
Bereidingswijze:
– Snijdt de watermeloen in kleine stukjes.
– Gooi deze in een blender en blend tot er geen stukjes meer zichtbaar zijn.
– Giet het in de ijsvormpjes en zet het in de diepvries voor een paar uur.
- Bananen kwarkijsje
Benodigdheden:
– 1 banaan
– 3 el kwark
– 1 tl honing (optioneel)
Bereidingswijze
– Schil de banaan en breek deze in kleine stukjes.
– Gooi deze in een blender, samen met de kwark en honing en blend tot er geen stukjes meer zichtbaar zijn.
– Giet het in de ijsvormpjes en zet het in de diepvries voor een paar uur.
- Roodfruit kwarkijsje
Benodigdheden:
– 50 gram roodfruit
– 3 el kwark
– 1 tl honing (optioneel)
Bereidingswijze
– Gooi het rood fruit in een blender, samen met de kwark en honing en blend tot er geen stukjes meer zichtbaar zijn.
– Giet het in de ijsvormpjes en zet het in de diepvries voor een paar uur.
- Fruity chocolade ijsje
Benodigdheden:
– 50 gram roodfruit
– 3 el kwark
– 1 tl honing (optioneel)
– 1 blokje pure chocolade
Bereidingswijze
– Gooi het rood fruit in een blender, samen met de kwark en honing en blend tot er geen stukjes meer zichtbaar zijn.
– Giet het in de ijsvormpjes en zet het in de diepvries voor een paar uur.
– Smelt de pure chocolade in de magnetron (20 seconden in de magnetron en dan even roeren, herhalen tot alles gesmolten is)
– giet de gesmolten chocolade over het bevroren ijsje en laat hard worden in de diepvries (minder dan 1 minuut)
- Magnum met amandel
Benodigdheden:
– 1 banaan
– 3 el kwark
– 1 tl honing (optioneel)
– 1 blokje pure chocolade
– handje amandelen
Bereidingswijze
– Gooi het rood fruit in een blender, samen met de kwark en honing en blend tot er geen stukjes meer zichtbaar zijn.
– Giet het in de ijsvormpjes en zet het in de diepvries voor een paar uur.
– Smelt de pure chocolade in de magnetron (20 seconden in de magnetron en dan even roeren, herhalen tot alles gesmolten is) en hak de amandel in kleine stukjes.
– giet de gesmolten chocolade over het bevroren ijsje en strooi daar de amandel overheen. Laat hard worden in de diepvries (minder dan 1 minuut).
