Vegetarische Wraps

Tijd voor Wraps! Hoe lastig het soms is om ‘wraps’ uit te spreken, hoe makkelijk het is om er een gerecht mee te maken. Als ik geen inspiratie heb, maar wel lekker wil eten, is dit mijn go-to gerecht. Je hebt binnen een half uur een maaltijd op tafel staan waar iedereen blij van wordt! Er zijn eindeloos veel variaties te vinden, maar het lekkerste vind ik ze op mijn manier 😉 Heb je geen zin om het inspiratievol verhaal te lezen over de eerste keer dat ik deze wraps heb gemaakt? Skip dan naar de Benodigdheden.

De eerste keer dat ik ze op deze manier heb gemaakt was een paar jaar terug. Ik was een paar dagen bij een vriendin op bezoek in Engeland. Halverwege mijn verblijf werd Engeland getroffen door The beast from the East, een sneeuwstorm die heel het land plat legde voor een paar dagen… Mijn verblijf van 3 dagen veranderde al snel in een hele week.

Door de storm waren restaurantjes gesloten en de supermarkten zagen er uit of de Apocalyps was uitgebroken (een beetje als in het begin van de lockdown dus). We moesten natuurlijk wel eten en zijn zo op dit revolutionair wrap-recept gekomen (aka. Wat hadden we nog in de koelkast om iets mee te maken). 

De combinatie van de groenten, kruiden, wraps, het gemak en de heerlijke zelfgemaakte guacamole maakte het gerecht tot een van mijn favorieten! Nu 4 jaar later, is het nog steeds een gerecht wat ik sowieso wel één keer in de twee weken maak. Hebben jullie ook al kwijl in jullie mond nu?

De benodigdheden:


– (volkoren) wraps
– 1 paprika
– 1 courgette
– 3 tomaten
– 2 uien
– 2 avocado’s
– 1 blik bonen
– 1 blik mais
– 1 kom rijst
– kruiden: gerookte paprika, knoflookpoeder, zout, peper, chilipeper (optioneel)
– 1 bouillon blokje (groenten)
– olie (om in te bakken)

De perfecte manier van bereiding:

– Bereid in een pan de rijst.
– Snijd een courgette in blokjes en versnipper een uitje. Doe een klein beetje olie in de pan en bak hier de ui en courgette in. Voeg een theelepel gerookte paprika poeder en een halve theelepel knoflookpoeder toe.
– Snijd vervolgens een paprika en 2,5 tomaten in kleine stukjes en voeg deze toe in de pan.
– Voeg als laatste een uitgelekt en schoongespoeld blik mais toe en laat dit op klein vuur sudderen.
– Doe in een andere pan het blik bonen en het bouillon blokje. Prak dit fijn tot er een pasta ontstaat waar er nog een paar bonen zichtbaar zijn. Voeg eventueel wat chilipeper toe voor wat pit!


– Ontvel en ontpit 2 avocado’s en prak deze fijn. Snijd een kleine ui (mag ook een rode ui zijn) heel fijn (zo fijn als je ze op je patatje oorlog krijgt) en de overige halve tomaat in kleine blokjes.
– Voeg de versnipperde ui en tomaat toe aan de geprakte avocado’s, mix dit door elkaar en voeg een snufje zout (naar smaak) toe aan de guacamole.  

Opbouwen van de lekkerste wrap:
– Wrap (even in de magnetron)
– eetlepel rijst
– eetlepel bonenpasta
– 2 of 3 flinke eetlepels groenten (proppen tot de max van de wrap)
– vouw de wrap dicht en finish met een lekkere dot guacamole bovenop

EET SMAKELIJK

Chat openen
1
Hallo! Kan ik je ergens mee helpen?