
We sluiten April af met Noodles! Deze vegetarische variant zit weer boordevol groenten. Door de tempeh goed te marineren heb je verder eigenlijk helemaal geen saus nodig om het een smaakvol gerecht te maken! Het is een simpel gerecht wat binnen no-time op tafel staat. Ben jij benieuwd naar hoe ik mijn noodles maak? Keep reading!
Bij noodles dacht ik vroeger eigenlijk alleen maar aan good noodles (die kant-en-klare dingen waar je alleen gekookt water bij gooit, wat zakjes in leeg knijpt en that’s it). Het was een echte snack die ik at nadat ik vanuit de middelbare school 12 km naar huis had gefietst. In die tijd was ik nog niet perse heel erg gefocust op gezonde voeding. Ik stond er verder ook niet bij stil dat de good noodles misschien helemaal niet zo good waren.
De kant-en-klare noodles zitten vaak boordevol zout en leveren verder eigenlijk helemaal niks van nutriënten waar ons lichaam daadwerkelijk wat aan heeft. We gaan er vandaag een gezonder gerecht van maken, door er lekker veel groenten aan toe te voegen. Als extra voeg ik er nog gemarineerde tempeh bij die we lekker knapperig gaan maken!
De benodigdheden:
– 1 pak volkoren noodles
– 1 pak tempeh
– 1 ui
– 2 tenen knoflook
– 1 broccoli
– 1 Chinese kool
– 1 Courgette
– 1 blikje mais
– 1 theelepel laospoeder
– 2 theelepels sambal oelek (naar smaak)
– 3 eetlepels Ketjap manis
– 1 theelepel suiker
– olijfolie
De perfecte manier van bereiding:
Tempeh
– snijd de tempeh in kleine reepjes (hoe dunner, hoe knapperiger). Ik vind het lekker als er een knapperig randje aan zit met nog een zacht deel, dus ik snijd ze ongeveer 1 cm x 0,5 cm x 4 cm. (ga alsjeblieft niet met een meetlint in de keuken staan nu, het is maar voor het idee 😉)
– leg ze op een bakplaat, besprenkel ze met wat olijfolie en gooi ze in de oven op 180 graden tot ze lekker knapperig zijn (ongeveer 20 minuutjes). Je kan ze natuurlijk ook in de airfryer doen voor 10 a 15 minuutjes. Check tussendoor of de tempeh reepjes al eerder de bite hebben die jij wilt en haal ze eventueel eerder uit de oven (hangt allemaal af van hoe dik jij je reepjes maakt)
– bak ondertussen in een pan met een eetlepel olie een fijn gesneden ui en knoflook, voeg hier het laospoeder, de sambal, ketjap en suiker aan toe. Roer goed tot het gaat bubbelen en haal het vervolgens van het vuur.
– gooi de krokante tempeh blokjes door de marinade en zorg dat elk blokje goed bedekt is.
Noodles & groenten:
– snijd de broccoli in stukjes en kook deze in een pan tot ze nog net niet helemaal gaar zijn.
– snijd ondertussen de courgette en kool in stukjes en bak deze in een andere pan met wat olijfolie.
– kook water voor de noodles en laat deze in 5 minuten gaar koken in het water (ik vind het zelf lekker als ze nog een bite hebben, dus ik laat ze meestal iets minder lang staan). Gooi het overtollige water weg en laat de noodles staan tot je klaar bent om te serveren.
– voeg de bijna gare broccoli toe aan de courgette en kool en laat nog even op het vuur staan. Voeg als laatste de mais toe.

Als alles klaar en gaar is, schep je eerst flink wat groenten op je bord, dan wat noodles erbij en top het af met wat krokante tempeh! Eet smakelijk!!
Lekker joh, ik krijg er honger van! Ik ga dit recept deze week eens proberen .